Körkort till lägre kostnad

På PO:s trafikskola har vi som tydlig målsättning att du skall bli en säker förare och ta ditt körkort till en så låg kostnad som möjligt. Här har vi samlat saker som är viktiga att tänka på för att du skall få körkortet så billigt som möjligt. Våra tips grundas på vår långa erfarenhet samt att vi har hjälpt ca 20 000 elever att ta körkort sedan vi startade på 50 talet.

Motivation
Börja med körkortsutbildningen när du känner dig riktigt sugen på att ta körkort. En motiverad person tar till sig den kunskap som krävs mycket fortare än en person som har blivit övertalad av någon annan att ta körkort.

Tid och pengar
Påbörja körkortsutbildningen när du har den tid och de pengar som behövs. Det är ju viktigt att kunna öva kontinuerligt. Annars finns det risk för att du måste lära dig saker som du en gång kunnat men glömt bort. Och då går det ju åt onödigt många lektioner.

Välja trafikskola
Tala med vänner och bekanta som nyligen har tagit körkort för att bilda dig en uppfattning om vilka skolor dom erbjuder en bra och prisvärd utbildning. Du kan också få värdefull information på sajter med omdömen om trafikskolor, välj skola med omsorg, titta även över om skolan har ordning och reda på sin verksamhet, många gånger betalar du i förskott på paketerbjudanden och liknande och om skolan då går i konkurs så förlorar du sannolikt dina pengar.

Kör privat
Det är en stor fördel om du kan öva körning privat med förälder, släkting eller vän som handledare. Var noga med att följa de råd som du fått på handledarkursen som är obligatorisk för privat övningskörning. Annars finns det risk för att du tränar in fel som det sedan krävs många lektioner för att bli av med det. Av precis det skälet är det viktigt att du läser teorimaterialet under tiden som du övningskör. Tänk på att du kan köpa teoriböcker på din trafikskola.

Ta med handledaren på en körlektion
Ett bra sätt att göra din privata övningskörning extra effektiv – och därmed spara pengar/körlektioner – är att ta med din handledare i bilen på en körlektion med trafikskolan. På det sättet kan din handledare lära sig mycket om hur han eller hon kan stödja dig i din utveckling mot körkortet.

Om du inte är nöjd
Om du inte är nöjd med din trafiklärare bör du be att få byta. Personkemin mellan dig och din lärare är väldigt viktig för din inlärningsprocess samt för din trivsel och prestation.

Automat
Att ta körkort för automatväxlad bil kräver normalt färre lektioner än för manuell. Det kan därför vara ett bra alternativ för dig som vill spara tid och pengar. Dessutom utvecklas tekniken snabbt och en allt större andel av de nya bilarna är automatväxlade.