Villkor

Villkor
Här tar du del av de allmänna villkoren som gäller körning, bokning, kurser, betalning, avbokning samt återbetalningar.

Betalning
Skolan tillämpar förskottsbetalning, Det innebär att du betalar på plats på kontoret innan lektionen, antingen styckevis eller genom att köpa något av våra rabatterade paket. Rabatter kan ej dras i efterhand!

Du kan även betala mot faktura då har du 15 dagar netto på dig att betala, fakturan skickas automatiskt till din folkbokföringsadress, det är därför viktigt att du meddelar oss om fakturan skall betalas av någon annan än dig som elev så att den kommer rätt.

Obetalda lektioner faktureras, detta innebär om du har kört fler lektioner än vad du har betalat för så faktureras dessa automatiskt.

– Alla köp / betalningar enligt ordinarie prislista är giltiga i ett (1) år från inköpsdatum. Undantag förekommer gällande erbjudanden.

Anmälningsavgift tillkommer utöver lektions / paketkostnader.

Avbokningsregler
Personbil (gäller även BE + B96)
•Körlektion: 24 timmar före din aktuella körlektion

Avbokning av körlektioner (24 timmar före avsedd körlektion) gör du själv via Elevcentralen.

Sjukdom
Vid sjukdom så avbokar du via sms 070 549 50 11 mellan kl 07.00-08.00.
Sjukdom skall alltid verifieras med ett sjukintyg eller likvärdigt för att du skall få debiterad lektion / kurs tillgodo vid sen avbokning.

Kunskapsprov och Körprov
Bil: Vi ansvarar för att boka en tid för körkortsproven hos Trafikverket om du väljer att skriva/köra genom oss. Observera att den tid du tilldelas för kunskaps/körprov, endast är preliminär fram till dess att du gör din utbildningskontroll. Är du inte godkänd med skolans dataprov / distansprov senast 1 vecka innan bokad kunskapsprovtid, flyttas tiden för provet fram, vilket innebär att även körprovet kan ändras då kunskaps- och körprov bokas som ett sammanhållet körkortsprov.

Utandningsprov
Genomförs innan varje lektion. Om provet ger ett positivt svar (att du har spår av alkohol) ställs lektionen in för Din del. Lektionen debiteras.

Återbetalning
Återbetalning sker enligt STR’s praxis: saldo -10% i administrativ kostnad, under förutsättning att av eller ombokning sker i enlighet med övriga villkor eller när utbildningen avslutas. Förbrukningsvaror återbetalas ej.

– Återbetalning sker avgiftsfritt via bank och kan ta upp till 14 dagar.

Betalserviceavgift tas ut vid fakturering, med enskilda undantag. Faktureringen sköts i samarbete med PaySolution som äger laga kraft att driva in våra betalaningskrav.

För minderåriga elever krävs målsmans medgivande för att de skall få köpa tjänster av oss.

Avbetalning
Avbetalningsmöjlighet finns genom finansiering från Wasa Kredit. Ansökan hjälper vi dig med.

Avvikelser / Undantag: Vi reserverar oss för att olika villkor kan förekomma i samband med kampanjer, prisjusteringar och andra ändringar i våra villkor avseende betalningar.

Ångerrätt
Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara vi har skickat till dig. Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Enligt 4 § i denna lag gäller inte ångerrätten distansavtal om bland annat:
· En tjänst och fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen, till exempel abonnemang.
· En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal.
· En förseglad ljud- eller bildupptagning eller ett förseglat program och förseglingen har brutits.

Ångerrätt gäller inte företag, samt endast om varan är i väsentligen oförändrat skick.
Detta innebär att produkten skall kunna säljas som ny till nästkommande kund, utan att denne reagerar på att produkten ser använd ut. Du står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt.
För att undvika problem när du vill utnyttja ångerrätten, tag kontakt med vårt kontor innan du skickar tillbaka varor.

Ångerrätten omfattar inte varor som inhandlas i vår trafikskola.

Vid åberopande av ångerrätt:

· Meddela vår kundtjänst inom 14 dagar från det att du har mottagit beställningen eller del av den att du avser utöva din ångerrätt.
· Returnera varan komplett i produktkartong, om möjligt med ursprungligt emballage, snarast efter att du meddelat oss om att avtalet frånträds. Annat ytteremballage går givetvis bra det också, så länge som varan inte riskerar att skadas i transport
· Bifoga kontouppgifter för återbetalning. Återbetalning sker inom 30dagar från det att varan mottagits av oss.
· Varan ska vara komplett. Detta innebär att alla tillbehör ska finnas med i returen.

Vi förbehåller oss rätten att debitera självkostnadspris för de saknade delarna i de fall returen ej är komplett. Vi löser ej ut paket mot postförskott. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Vi är anslutna till STR